Sunday, November 22, 2009

Treasure Race 2009 Berkunjung Ke Kg Sungai Nibong

Hari ini kampungku bagaikan ada pesta. Meriah dan ceria. Penduduk kampung sibuk membuat persiapan untuk menghadapi pertandingan Gerakan Daya Wawasan peringkat Negeri johor. Masing-masing bermuafakat menceriakan kawasan sendiri untuk memastikan Kg Sungai Nibong Berjaya. Gotong Royong masih kami kekalkan walaupun kampungku sedang dilanda arus kemodenan. Budaya nenek moyangku tetap kami pertahankan. Sesuatu yang baik itu pasti membawa keberkatan.

Kampungku hari ini dilanda pengunjung berbaju merah. Bukan penyokong Thaksin tetapi mereka adalah peserta Treasure Race 2009 Ahli Parlimen Parit Sulong. Tahniah kepada Datuk Noraini Bte Hj Ahmad Ahli Parlimenku. Terima kasih kerana memilih Kampung Sungai Nibong sebagai satu Destinasi Treasure Race 2009 Parlimen Parit Sulong. Sekurang-kurangnya mereka akan melihat sendiri keistimewaan kampungku dan boleh memperkenalkan kampungku kepada rakan dan keluarga.

Ku rakamkan sedikit renteten peristiwa Treasure Race 2009 Ahli Parlimen Parit Sulong.
Mudah-mudahan kedatangan para peserta akan membawa keberkatan kepada kampungku yang sedang menghadapi Pertandingan Kampung Gerakan Daya Wawasan Peringkat Negeri Johor. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke kampung kami. Semoga anda mendoakan kejayaan kami.

No comments: